Breaking News

Breaking News…
Azi s-a încheiat stagiul de arbitraj al FRJ unde a avut loc și primul Comitet Director din ultimele 7 luni.

Fiindcă nu mă pricep la judo n-am să mă refer la problemele alambicate de arbitraj dezbătute, cu atât mai mult am să mă refer la episodul produs de primvicele plângăcios al  fereje care s-a găsit să o apostrofeze pe una dintre persoanele exemplare din judo-ul românesc, antrenoarea, arbitra și multipla campioană mondială și europeană de veterani Lena Stere pentru faptul că șeruiește și laikuiește postările incoveniente federației de pe F.B.  L a acest capitol aș dori să-l citez în spirit pe Daniel David autorul excelentei lucrări ”psihologia poporului român” care spune că ”spălatul rufelor în familie” și nu transparent în societate este primul pas spre ascunderea adevărului. Tot în această ordine de idei la încheierea stagiului, solistul vocal al Colegiului de arbitri a transmis hotărârea comitetului director care a recomandat plenului să se abțină de la Like-uri și Sher-uri pe Twitter, pe  F.B. în presă. Cei care nu vor respecta ”silenzio stampa” vor fi sancționați…   De asemenea în ceea ce privește controlul ANAF acelaș  primvice plângăcios a anunțat plenul că totul este în regulă, că nu toate lucrurile corespund relatărilor din presă, și că va curge lapte și miere.  Recomandarea mea în acest caz este … atenție la glicemie!

Deci așa s-a încheiat stagiul după care…

Breaking News

… pe site-ul fereje apare comunicatul prin care suntem anunțați că ” Comitetul Director a decis sa duca la indeplinire masurile dispuse de organul de control prin procesul verbal, respectiv masurile care nu au fost realizate pana la aceasta data; conform cererii din raportul ANAF, Federatia Romana de Judo a declansat procedura legala de recuperare ale unor sume cheltuite ilegal de catre fostii sefi si/sau angajati ai federatiei in perioada 2011-2015 (spre exemplu Doru Sapta, fost presedinte al Federatiei Romane de Judo, aproximativ 200 000 lei, inclusiv dobanda aferenta, societatea Edas Finance SRL si Eduard Doandes, de asemenea fost presedinte al Federatiei Romane de Judo, aproximativ 670 000 lei, Grozavu Daniela, fost contabil sef al federatiei, aproximativ 500 000 lei). Federatia Romana de Judo va sesiza organele de cercetare penala impotriva celor indicati de raportul final care urmeaza sa fie comunicat de ANAF, conform incadrarilor dispuse de organul de control.

https://www.frjudo.ro/wp-content/uploads/2018/01/Comunicat-oficial-FRJudo-21ian2018.pdf

Ce s-a înâmplat? S-au aliniat planetele? Nu vă asumați pierderea finanțării apărând hoții?  În tot cazul felicitări pentru dezamorsarea bombei în ultima secundă ca și în filmele cu Bruce Willis! Dar ce ne facem că sumele pomenite în comunicat sunt mai mici decât sumele anafului, le-a calculat doamna cea Grozavă?

De asemenea în comunicat au apărut în sfârșit loturile naționale precum și colectivele tehnice, toate  pe malul Someșului … După care criterii au fost aleși sportivii și antrenorii?  Unde-i Larisa Florian?  Totuși observând că (,) colaborarea  noastră este fructuoasă, aștept în continuare criteriile transparente de nominalizare a sportivilor care fac deplasările internaționale. Apropo mai aștept ceva … aștept scuze față de Lena Stere… dacă nu, am să mă gândesc cum să rezolvăm și problema asta. Surpriză, Surpriză!

Și ultima propunere constructivă, azi…

vă rog comunicați pe site-ul FRJ contul în care putem contribui alături de cei 99 la acoperirea prejudiciilor pricinuite de băieți.

Cu înclinație,

Qirilă